2021-04-13 09:44:29• hírek • Közlemény

Kiállítás nyílik: A kommunizmus emlékei. Mindennapi élet Szatmárnémetiben

április 15

Több mint 30 év telt el az kommunizmus európai összeomlása óta. Azok emlékezetében, akik ebben a korszakban éltek vegyes érzelmek kavarognak, egyesek nosztalgikus, míg mások vegyes érzelmekkel gondolnak vissza erre az időszakra. A Szatmár Megyei Múzeum egy „időutazásra” hív minden érdeklődőt és különösen várja az 1989 után születetteket, hogy a kiállítás révén betekinthessenek az „aranykor” mindennapjaiba.

Az idei év első felében a múzeum egy jelentős gyűjtőakciót indított, felhívva a szatmári lakosság figyelmét arra, hogy szeretettel fogadnak adományként minden, a kommunista korszakból megmaradt tárgyakat, korabeli emléket. A felhívásra az érdeklődés és a jelentkezők száma messzemenőleg túlszárnyalta a szervezők elvárásait, ezért ezt a lelkesedést ezúton is szeretnék mindenkinek megköszönni.

A beérkezett adományokból összeállított, „A kommunizmus emlékei. Mindennapi élet Szatmárnémetiben” című kiállítás megnyitójára 2021. április 15-én kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum székhelyén, a Vasile Lucaciu sugárút 21. szám alatt.

A kommunista időszaknak szentelt kiállításra szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt. A tárlat során nem a propagandát, a pártapparátust vagy a vezetőket kívánják bemutatni, hanem az államszocializmus éveiben élt hétköznapi emberek mindennapjaiból és életmódjából tárnak színfoltokat a látogatók elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: